website Verboord1

Voetreis Tiny Verboord

VRIJDAG 7 JULI 25 KM
Je kunt via 3 route in Spanje naar Santiago, In een dorp aangekomen komt hij in gesprek met de beheerder van de slaapplaats, in die plaats aangekomen ligt er een logboek met daarin een bericht voor Tiny van de mensen uit Vught die hij onderweg had ontmoet, het is maar een berichtje van ‘’veel sterkte’’ maar toch heel erg leuk. Later in de avond is hij met de Belg gaan eten in het dorp.

ZATERDAG 8 JULI 30 KM GRONO
Omdat hij al zo vroeg was vertrokken kwam Tiny al om 14.00 uur aan op de volgende bestemming. Hij had dan ook mooi de tijd om een beetje rond te kijken, een terrasje te pikken, en met een vriendelijk Belg gezellig te buurten.

ZONDAG 9 JULI 20 KM NAVARETTE
Weer een plaats waar niets te beleven viel. Het was er 30 graden, en het was daarom verstandig dat hij de koelte opzocht in een cafe. Het was er gezellig druk omdat er een rechtstreekse uitzending was van de stierenjacht in Pamplona.

MAANDAG 10 JULI 20 KM NIEERO
Motregen en veel smerige paadjes en maar 17 graden. Hij had wel wat verder willen lopen maar door de omstandigheden had hij daar maar vanaf gezien , achteraf een goede beslissing. Als tijdverdrijf ging hij maar naar een museum, en ook nog naar de kerk.

DINSDAG 11 JULI 20 KM
Het was gelukkig weer prachtig weer met onderweg veel zonnebloemen velden, nog niet helemaal open maar toch een prachtig gezicht. In het Refusio aangekomen werd hij ontvangen door een zuster. Na het goede eten maakte hij nog een wandeling door het dorp, daar zat een vrouw met een kind te spelen en raakte hij in gesprek, ze vraagt of hij misschien naar een museum wil. Tiny die toch tijd genoeg had stemt in en ze lopen samen naar de auto met 7-8 kinderen erin, als er 7-8 kinderen in kunnen dan kunnen er ook 9 in is hun redenering. Het waren mensen uit Eindhoven met kinderen van 2-16 jaar. Later na het museumbezoek brachten ze hem weer op de route, en ging hij even naar de kerk met de kip en de haan. De kip en haan hadden werkelijk toegang tot de kerk door een gat in de muur. Het schijnt 150 jaar geleden gebeurt te zijn in Santa Domingo. Er moest een keuze gemaakt worden tussen de kip en een commissaris, de bevolking besliste dat de kip moest blijven leven.

WOENSDAG 12 JULI 30 KM DELDORADO
Vandaag is Tiny jarig, niet dat je daar zo ver weg iets van merkt ,maar toch. Even naar huis gebeld hoe het was, en toen maar een slaapplaats gezocht, er waren er genoeg normaal 15 maar nu 30 plaatsen. Onderweg liep hij ook nog 2 Tilburgers tegen het lijf waar hij gezellig mee buurten. Ze spraken af dat ze in de avond samen gingen eten in het cafe. Na afloop zei Tiny pas dat hij jarig was en dat hij trakteerde op een etentje, zo werd het toch nog een gezellige dag. Ze spraken af dat ze de volgende dag samen zouden lopen naar Santiago.

DONDERDAG 13 JULI 30 KM
Slingerende en stoffige paadjes, maar er is onderweg wel veel te zien, veel landbouw en dan vooral veel zonnebloemen, graan, en wijnboeren. In de plaats aangekomen bleek een van de Tilburgers zijn fototoestel kwijt te zijn, die hadden ze op hun vorige adres zeker laten hangen, en dat was ook zo. In de avond kwamen ze met de bus terug met het fototoestel dat nog gewoon op dezelfde plaats hing.

VRIJDAG 14 JULI  BURGOS
Deze dag mee opgelopen met de Tilburgers, veel door de bossen, en door de bergen, verder was er onderweg weinig te beleven. In de plaats aangekomen vroegen ze aan een soort politieagent of hij slaapplaats wist, en die stuurde ze naar een plaats buiten de stad. Het waren houten barakken, maar binnen zagen het er prima uit. De beheerder was een Nederlander wat altijd zijn voordeel heeft. In de avond nog even naar de stad gegaan maar meer dan een rijdende kindertrein was er niet te beleven, wel gezellig gebuurt met 2 Belgen.

ZATERDAG 15 JULI 45 KM DE CASTRO
Om 6.30 uur al vertrokken, onderweg prachtige graanvelden, en je kon kilometers ver weg kijken. Na aankomst om 16.00 uur ook nog even naar de tour gekeken. In de avond ook nog naar huis gebeld,en even op een terrasje gezeten.