website activiteiten6

Activiteiten 2020

In 2020 heeft heemkundevereniging Berchs-Heem -buiten de reguliere- de volgende activiteiten gehouden:

(Klik op de rood geaccentueerde tekst voor meer betreffende info)

activiteiten 200105_Rinie_Gremmen1

Nieuwjaarsbijeenkomst en eerbetoon aan Rinie Gremmen als Lid van Verdienste op 05-01-2020
Op zondag 05-01-2020 heeft heemkundevereniging Berchs-Heem haar jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst gehouden voor genodigden, ditmaal met een speciaal accent.
Tijdens deze bijeenkomst werd -in het bijzijn van zijn naasten en familie- Rinie Gremmen als lid van Berchs-Heem postuum geëerd met zijn bestuursbenoeming tot Lid van Verdienste van Heemkundevereniging Berchs-Heem.
Hierbij sprak Jan van der Burgt als erelid van Berchs-Heem een gedachtenis van Rinie uit waarna het eerbetoon door zijn vrouw Willy en hun beide kinderen onthuld werd in de entreehal van de Nieuwe Heemkamer.
De bijeenkomst werd afgesloten met een toast van de ruim 25 aanwezigen op Rinie onder de vertoning van een fotocollage van Rinie waarop zijn jarenlange inzet voor Berchs-Heem overduidelijk in beeld kwam. (hier vind je een fotogalerij van deze bijeenkomst)


activiteiten 200206_BerghsLeven1

Ervaringen BerghsLeven filmmiddag Nieuwe Heemkamer Berchs-Heem op 06-02-2020
Op 06-02-2020 waren we op bezoek bij Berchs-Heem Beeldbank van Berghem. Het zaadje voor de ontmoeting tussen BerghsLeven en Berchs-Heem werd geplant in oktober, toen er tijdens de bijeenkomst Berghem Ontmoet oude foto’s uit de collectie van de heemkundekring werden getoond.
De reacties uit het publiek waren enthousiast. Op initiatief van Berchs-Heem werden geïnteresseerden begin dit jaar uitgenodigd in het nieuwe onderkomen om te komen kijken naar oude filmbeelden uit Berghem.
Zo’n dertig gasten van BerghsLeven, van de wekelijkse Berghse Tafel maar ook van mensen die tijdens Berghem Ontmoet hadden aangegeven geïnteresseerd te zijn, gaven daaraan gehoor.
Er was veel herkenning, er kwamen veel herinneringen boven bij de kijkers, en ook mooie verhalen, maar het meest gehoorde commentaar was toch wel: “Ach kek dan, wa moi!”.
Na afloop van de film konden de bezoekers de tentoonstelling bekijken.
Conclusie van één van de bezoekers: ,,Het was een hele regenachtige zondag, maar door dit leuke bezoek is de zon weer even gaan schijnen.”


activiteiten 200201_Onthulling_Isidorus (1)

Onthulling schenking paardenverzekering vereniging Isidorus aan Berchs-Heem op 01-03-2020
Tijdens een informele bijeenkomst op zondag 01-03-2020 werd door (oud) bestuursleden Willebrord v.d. Wiel en Lambert Vos van de Paardenverzekering vereniging Isidorus onder het toeziend oog van hun echtgenoten en bestuursleden van Berchs-Heem bij het Herdenkingsmonument Oorlogsslachtoffers nabij het Adriaan van Hintum plantsoen de plaquette onthuld als blijvende herinnering aan de geldelijke schenking van Paardenverzekering vereniging Isidorus aan Berchs-Heem. (hier vind je een fotogalerij van deze onthulling)


Meer over berichten en activiteiten van Heemkundevereniging Berchs-Heem vindt je hier.