Ook Berchs-Heem doet mee aan de monumentendagen.

Oss hoort bij de 50 grootste monumentgemeenten van Nederland. Tijdens de Open Monumentendagen op 10 en 11 september zijn er ruim 50 monumenten gratis te bezoeken. Mét leuke extra activiteiten, zoals rondleidingen, wandelingen met een gids, geocaching, een gezinsfietstocht, tentoonstellingen en live muziek. Ook Berghem doet weer mee! De Sint Willibrorduskerk, tuin en toren zijn open voor het publiek en Berchs Heem aan de Osseweg stel haar deuren open.

En er zijn weer busexcursies langs verschillende monumenten in de gemeente Oss. In de bus is een gids aanwezig die tijdens de rit informatie geeft over de monumenten en andere wetenswaardigheden. De busexcursies worden gegeven op 10 september om 10.00 uur én 13.30 uur. Reserveren is verplicht in verband met het beperkte aantal plaatsen, via informatie@stadsarchiefoss.nl. Deelname is gratis!

Meer informatie lees je op https://www.trefhetinoss.nl/open-monumentendag-oss