“Vier kloosterzusters”

Onder deze titel heeft Berghemnaar Cor van den Heuvel een boekje uitgebracht over zijn vier tantes die alle vier kloosterzuster geworden zijn.
Alle vier de tantes zijn geboren in het ouderlijk huis van de familie van den Heuvel aan het Kruiwagenstraatje (zijstraat van de Hoessenboslaan) in Berghem, zeer bijzonder dat vier zussen uit één gezin kloosterzuster geworden zijn.
Op basis van de door Cor van den Heuvel aangeleverde familiegegevens heeft Lambert van den Heuvel verder historisch onderzoek gedaan in archieven en literatuur naar het verleden van zuster Catharina-, zuster Williborda-, zuster Willibrordio- en zuster Reinera- van den Heuvel, tezamen de basis voor het door Lambert van den Heuvel geschreven boek.
Drie van de vier zusters t.w. Catharina, Williborda en Reinera traden in bij de zusters van Schijndel, zuster Willibordo trad in bij de Congregatie van Jezus-Maria en Jozef.
Het boekje “Vier kloosterzusters” is in te zien in de bibliotheek van Heemkundevereniging Berchs-Heem aan de Osseweg 49, en te verkrijgen bij de uitgever Cor van den Heuvel Toxopeusstraat 6 te Berghem.