Berchs-Heem vernieuwd het ‘Frans van der Sloot’-bankje bij het herdenkingsmonument.

Het onderhoud rondom het herdenkingsmonument aan het Adriaan van Hintum plantsoen is een blijvende zorg voor heemkundevereniging Berchs-Heem. Het eerder door kapper Frans van de Sloot van de Osseweg geschonken bankje was aan vervanging toe. Het werd door Berchs-Heem weggehaald en in overleg met de familie van der Sloot afgevoerd.

Het nieuwe bankje is gemaakt door de Bergse timmerman Piet van Schaijk, die woont ook op het Adriaan van Hintum plantsoen (Wilhelminasingel) en geschonken door heemkundevereniging Berchs-heem. Echt een mooi stukje vakwerk! En het plantsoen maakte ze meteen ‘herfstgereed’. Alle onkruid werd verwijderd en alles werd geveegd. Na het harde werken waren de Berchs-Heem leden toe aan een heerlijk bakkie koffie+cake.

Foto’s: Jan van der Burgt